ՏԱՐԱԿԱՐԾԻՔ. Ռեստորան` օպերայում. անհրաժեշտություն, թե՞ կամայականություն

24 Մյս

ՀՀ մշակույթի նախարար Արմեն Ամիրյանի` օպերային թատրոնի շենքում ռեստորան բացելու նախաձեռնությունը հանրության շրջանում բողոքի ալիք բարձրացրեց: Ու թեև ծրագիրը դեռևս վերջնական տեսքի բերված չէ, այն արդեն ենթարկվել է բուռն քննադատության: Քաղաքացիներից շատերը մտահոգություն ունեն, որ ռեստորանը կխախտի օպերային թատրոնի մշակութային միջավայրը, և, ի հեճուկս արտերկրի փորձն օրինակ բերողների` այն համոզման են, որ բացվելիք ռեստորանն ամենևին էլ նման չի լինի, օրինակ, Վիեննայի, Նյու Յորքի, Փարիզի, Սիդնեյի օպերային թատրոնների ռեստորաններին, այլ կլինի հերթական ուտել-խմելու վայրը, և դեռ հարց է` արդյոք թատրոնում կկատարվի անհրաժեշտ օդափոխությունն ու ձայնամեկուսացումը:

Քաղաքացիներից շատերը պնդում են` օպերայի հարակից տարածքներն արդեն իսկ հագեցած են տարբեր տեսակի սրճարաններով և ռեստորաններով. ի՞նչ կարիք կա կառուցել ևս մեկը: Ի պատասխան քննադատությունների` Արմեն Ամիրյանը հայտնեց, որ Օպերայի շենքում ռեստորան կառուցելու վերաբերյալ իր մտադրությունը որևէ կերպ չի կարող փոխվել: Ի վերջո, որքանո՞վ է նպատակահարմար այս ծրագրի իրականացումը:

Թեմայի շուրջ Factor.am-ը զրուցել է ՀՀ վաստակավոր արտիստ Տիգրան Ներսիսյանի և գրող, գրականագետ Հովիկ Չարխչյանի հետ:

Աննա Բաբաջանյան

Advertisements

Թողնել պատասխան

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Փոխել )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Փոխել )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Փոխել )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Փոխել )

Connecting to %s